Centraal wonen

Wonen tussen het groen, niets hoeven missen van cultuur en met alle voorzieningen binnen handbereik? In Norg woon je landelijk, omringd door natuur en met drie steden om de hoek.

in Norg

Authentiek Drents dorp

Norg is een zogenaamd ‘esdorp’, een boerendorp dat is ontstaan rond een brink. Met zo’n 4.000 inwoners is het prettig kleinschalig gebleven. In en om het dorp kun je elke dag buiten genieten: lopend, op de fiets of zelfs te paard. Er zijn schitterende natuurroutes en ruiterpaden. Bossen, heidevelden en wetlands zijn allemaal in de omgeving van je woning te vinden. Kortom, een actief buitenleven gaat hier bijna vanzelf. In Norg zelf vind je rond de brink de winkels voor je dagelijkse boodschappen.

Tussen
Groningen
en Assen

Hoe landelijk je hier ook woont, je hoeft niets van het goede leven te missen. Groningen, de grootste stad van het Noorden ligt op een kwartier rijden. Genieten van de historische binnenstad, de talloze winkels en de bruisende horeca kan dus op elk moment. Ook de Drentse hoofdstad Assen (15 km) en het Friese Drachten (35 km) liggen om de hoek. De ligging tussen deze steden betekent ook dat alle voorzieningen in de buurt aanwezig zijn, van scholen tot zorg. Forenzen naar deze plaatsen is natuurlijk ook goed mogelijk.